GINGERBREAD POPPETJES
Equipment
- Oven
Ingrediënten
- 1 pakket Gingerbread poppetjes mix
Instructies
Deegmaken
- Meng de boter met de basterdsuiker
- Splits het ei
- Voeg de eidooier samen met de stroop toe aan het botermengsel
- Voeg het bloemkruidenmengsel toe en kneed tot je een bal kunt maken
- Pak het deeg in met folie en leg het een half uur in de koelkast
Bakken
- Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
- Kneed je deeg kort door zodat het wat soepeler word.
- Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit.
- Steek met de uitsteker de poppetjes uit en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Kan je geen poppetjes meer uit steken. Voeg dan al het deeg weer bij elkaar en rol het opnieuw uit.
- Bak de koekjes af in 10-12 minuten. Laat de koekjes afkoelen
Versieren
- Doe de poedersuiker in een bakje. Voeg een klein beetje water toe. Voeg niet te veel tegelijkertijd toe anders word je glazuur te dun. Voor de bijgevoegde hoeveelheid poedersuiker heb je ongeveer 2 eetlepels water nodig.
- Optie 1: Verdeel je glazuur over de koekjes met een lepel
- Optie 2:Vul het spuitje met het glazuur en spuit het glazuur op je koekje.
- Optie 3:Vouw een cornet van bakpapier. ( Zie lilianbakkerijtje.nl) Vul decornet met het glazuur en vouw dicht. Knip het puntje van de cornet en versier het koekje.
Notities
Tip:
Gebruik frambozenpuree voor roze glazuur, sinaasappel sap voor geel glazuur.
Je kan natuurlijk ook kleurstoffen gebruiken.